Historische bouwwerken zoals burchten, tempels, kerken en torens zijn door de eeuwen heen vaak beschadigd geraakt door hevige stormen of (deels) verwoest door branden en oorlogen. Wanneer deze gebouwen niet goed onderhouden en niet op tijd gerestaureerd werden, raakten de constructies langzaam maar zeker in verval. De restanten – vaak stenen muren en poorten – worden ruïnes genoemd.

Ruïnes spreken tot ieders verbeelding….

Omdat ruïnes vaak gelegen zijn op verlaten plekken in het landschap, doen ze enigszins geheimzinnig aan….Het zou er zomaar kunnen spoken! Met andere woorden, ruïnes spreken beslist tot de verbeelding van vele mensen. Misschien ook tot die van jou! Mocht dat het geval zijn, dan zou je kunnen overwegen om posters te verzamelen waarop oude ruïnes staan afgebeeld. Deze posters kun je voorzien van passende lijsten om er vervolgens een fraaie fotowand van te maken in je eigen woning. Vergeet niet je fotowand te omgeven met slingerplanten om de ruïnes op de posters beter te laten uitkomen.

Ruïnes in Nederland

Ook in Nederland zijn nog enkele ruïnes te vinden. Zij worden gerekend tot de cultuurmonumenten die ons land rijk is. Een van die ruïnes is kasteel Brakel dat gelegen is in de gemeente Zaltbommel. In het park op het landgoed Brakel zijn de restanten van een waterburcht uit de 14e eeuw te zien. Ook de Oude Kerk in Dongen is deels een ruïne. Het kerkgebouw dateert uit de 15e eeuw. Het schip van de Oude Kerk is in 1928 door een storm verwoest. Hoewel de overgebleven bouwval niet opnieuw geconstrueerd werd, wordt de kerkruïne geconserveerd om verder verval te voorkomen.

Maak een begin

Het zal niet gemakkelijk zijn om posters te vinden waarop geheimzinnige ruïnes staan afgebeeld, maar ze bestaan wel. In de webwinkel desenio.nl vind je bijvoorbeeld de Ancient Arch Poster, die eerder fraai is dan geheimzinnig, maar het is in elk geval een mooi begin van jouw mystieke fotowand.

Aanbevolen artikelen