De leukste cadeaus voor jouw kleine bouwvakker

Kinderen vinden het geweldig om constructief bezig te zijn. Eerst maken ze blokkentorens, daarna zetten ze hele kastelen en ruimteschepen in elkaar, en sommigen timmeren zelfs een eigen boomhut. Als jouw kind graag serieuze constructies bouwt, kan hij of zij wel wat hulp van een volwassene gebruiken. Wat zijn de leukste cadeaus voor jouw kleine bouwvakker?

Stevige kleding

Er is online speciale kleding te bestellen voor het kind dat graag bouwt. Stevige werkjassen, werkschoenen met een goede grip en kinderoveralls beschermen je kids tegen schaafwonden en blauwe plekken. Dat wil niet zeggen dat een kind geen hippe kindermode kan dragen tijdens het knutselen. Stoere jeans van een goed merk zijn slijtvast – deze kleding is nota bene voor harde werkers ontworpen!

Gereedschap voor kinderen

Vanaf een jaar of acht kan je je kinderen al laten werken met handgereedschappen en met powertools. Dat vinden ze superspannend, en het is nog leuker als ze hun eigen gereedschapssetje kunnen uitbreiden. Goede tools voor kleine beginners zijn meetsets, lichte hamers, figuurzagen en lichte handzagen, nijptangen en zelfs handboormachines.

Passende bouwmaterialen

Goede bouwmaterialen voor kinderen zijn makkelijk te bewerken. Spaanplaat, triplex, MDF en zachte houtsoorten zoals lindehout is eenvoudig op maat te zagen en met schroeven te verbinden. Maar ook met kunststof, oude kistjes en restmaterialen kan jouw creatieve kleine bouwvakker vast iets heel leuks in elkaar zetten!

Aanbevolen artikelen