Deze majestueuze constructies zijn op poster verkrijgbaar

Is jouw woon- of slaapkamer toe aan een nieuw uiterlijk? Posters aan de muur hangen is een goedkope en snelle manier om lekker veel oppervlakte te bedekken en zo de hele sfeer in je kamer te verbeteren!

Een online webshop als Gallerix biedt een brede reeks aan onderwerpen voor je nieuwe posters. Als jij fan bent van iconische architectuur, dan zou je een poster van één van de onderstaande constructies kunnen bestellen.

Het Pantheon (Rome)

Deze Gallerix poster toont een oeroude Romeinse tempel die tweeduizend jaar later nog steeds in optima forma verkeert. Dit prachtige bouwwerk van marmer heeft een verbazingwekkend grote holle koepel, en geeft een geweldig beeld van de glorie van Rome op zijn hoogtepunt. Het woord ‘Pantheon’ verwijst naar de uitgebreide godenwereld van het oude Rome voordat het Christendom zijn intrede deed, en is daardoor echt een poort naar een compleet andere tijd.

Chrysler Building (New York)

In de negentiende eeuw ontstonden technieken om snel veel staal te maken, waardoor er nu grote metalen constructies konden worden ontworpen. Het opvallende Chrysler Building in New York was één van de eerste wolkenkrabbers, een type gebouw dat dankzij de overvloed van staal gebouwd kon worden en New York zijn kenmerkende skyline geeft. Bevalt deze klassieke flat je niet zo? Misschien vind je een poster van het iconische driehoekige Flatiron building, waarvan Gallerix ook een poster heeft, aantrekkelijker.

Tower Bridge (Londen)

Naast de Brooklyn Bridge (waarvan je trouwens ook posters vindt bij Gallerix!) is de Tower Bridge wel de meest herkenbare brug van de wereld. Deze unieke, iconische constructie past qua stijl goed bij de naastliggende Houses of Parliament en de Big Ben, en symboliseert de macht en de grandeur van het Victoriaanse Londen. Het is nog steeds één van de belangrijkste verkeersknooppunten van de Britse hoofdstad.

Palace of Wind (Jaipur)

Europese monumenten zijn mooi, maar de architectuur van India verslaat ze misschien wel allemaal. Het geweldige Paleis van de Wind werd in de 18e eeuw gebouwd door Maharaja Sawai Jai Singh II en vertegenwoordigd de macht van Rajasthan, historisch gezien één van de machtigste staten van India. Op deze poster van Gallerix zie je de sierlijke koepels, torenspitsen en bogen die de monumenten van Zuid-Azië kenmerken.

Taj Mahal

Ook op deze Gallerix poster staat een Indiaas gebouw, en het is één van de mooiste constructies die ooit gebouwd zijn. Het is eigenlijk een enorme graftombe die gebouwd werd in de 17e eeuw door keizer Sjah Jahan. Toen zijn favoriete vrouw Mumtaz Mahal overleed, was de keizer ontroostbaar. Om het lichaam van zijn vrouw ten ruste te leggen, liet hij dit enorme marmeren monument ontwerpen. De gigantische koepel van de Taj Mahal symboliseert een reusachtige traan, en daarmee het verdriet dat Sjah Jahan voelde over de dood van zijn geliefde.

Aanbevolen artikelen