Zelf een schuur van hout in de tuin neerzetten is eenvoudiger dan je misschien denkt. Met dit supersnelle stappenplan krijg je het zelf voor elkaar.

1. Een fundering leggen

Een fundering van egaal zand zorgt voor een goed dragende ondergrond. Hierop stort je een laag beton als het goed weer is – het kan een paar dagen duren voordat het beton is uitgehard. Een alternatief is het plaatsen van zware betonpoeren waarop je de schuur monteert.

2. Een frame maken en plaatsen

Zaag de verschillende staande en dragende balken op maat en zet ze met bouten aan elkaar. Je kan voor de onderdelen van dit frame een online bouwplan gebruiken. Zet de staanders van je schuur dan met schroeven vast in het beton.

3. Plaats de muren

Muren van een schuurtje worden vaak gemaakt van plaatmateriaal, maar tuinhout is een duurzamere oplossing. Je kunt ze eventueel isoleren met een binnenwand om de schuur in de winter warmer te houden. Je kunt één of meer deuren in het schuurtje zetten en als je wilt ook één of meerdere ramen.

4. Plaats het dak

Er is een ruime keuze voor de dakbedekking van een schuurtje. Bitumen (dakleer) en golfplaat vormen een goedkope en effectieve oplossing, maar niet de mooiste. Dakpannen of weerbestendige houten elementen zijn een stuk aantrekkelijker.

Aanbevolen artikelen