Geld besparen bij de inrichting en bouw van je woning? Dat doe je zo!

Een woning bouwen kost geld, dat weten we allemaal. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren waarop je heel wat geld kunt besparen, zelfs bij het bouwproces of de renovatie van een woning of bedrijf. Zoals bijvoorbeeld de vernieuwende app Tibber, waarmee je gemakkelijker energie bespaart tijdens én na die werken. Wil je daar graag meer over weten? Lees dan snel verder voor meer tips.

3 manieren om geld te besparen bij de inrichting en bouw van je woning

1. Steek zelf de handen uit de mouwen

Een van de beste manieren om geld te besparen als je een woning wilt laten bouwen of renoveren, is door dat voor een groot stuk zelf te doen. Natuurlijk kost het iets meer moeite om zelf een keuken te renoveren of een leiding uit te breken maar uiteindelijk bespaar je heel wat centen als je hiervoor geen specialist inschakelt, zoals een loodgieter of schilder.

Zorg er natuurlijk wel voor dat je het werk dan op de juiste manier doet, zodat je geen onnodige risico’s neemt die de veiligheid of het wooncomfort van je woning negatief beïnvloeden.

2. Maak zeker gebruik van de juiste apps

Daarbij bestaan er ook heel wat digitale manieren om je energieverbruik én je uitgaven de verminderen als je aan de bouw of inrichting van je eigen woning werkt. Denk maar aan Tibber, een van de meest vernieuwende apps op het gebied van energievoorziening. Hiermee heb je altijd duidelijk zicht op je uitgaven qua energie, hoeveel je betaalt en méér.

Dergelijke apps zijn bruikbaar als je wilt besparen tijdens de renovatie of bouw van je woning maar blijven ook hun nut bewijzen eenmaal die werken af zijn. Als je bijvoorbeeld een nieuwe elektriciteitsvoorziening hebt geïnstalleerd, krijg je duidelijk zicht op je uitgaven en dus de efficiëntie van die voorziening.

3. Vergelijke offertes van specialisten

Hoe goed je ook kan klussen en hoe leergierig je ook bent als het gaat om renovaties en bouwwerken, voor sommige opdrachten moet je gewoon een specialist inschakelen. In dergelijke gevallen is het van belang dat je precies de goede expert kiest voor jouw situatie en budget. De beste manier is door offertes te vergelijken. Een offerte geeft meteen weer wat je betaalt en waarvoor en maakt het zoveel eenvoudiger om je budget op de juiste manier in te zetten voor het beste resultaat.

Je woning bouwen of renoveren: een hele opdracht maar met een deugddoend resultaat

Of je nu gebruik maakt van technologische snufjes als Tibber om of toch maar liever gewoon een vakman inschakelt voor de verbouwing of inrichting van je woning, het gaat hoe dan ook om een grote opdracht. Bovenstaande tips maken het werk echter meteen een stuk goedkoper!

Aanbevolen artikelen